” Roli i shoqërisë civile në luftën për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm “

Grupi i vullnetarëve Anti Covid dhe shpërndarja e fletëve informuese.
21 Tetor, 2020
konferncë online e Paqendertuesve
26 Tetor, 2020

” Roli i shoqërisë civile në luftën për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm “

Sot, morëm pjesë në programin “Debat dhe Transparencë”, me temë: ” Roli i shoqërisë civile në luftën për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm ” të moderuar nga gazetari Fatmir Popja.
U diskutua mbi një sërë problematikash që i takojnë sferë se Radikalizimit, Ekstremizimit dhe Terrorizmit.
Një ndalesë e patëm dhe në zhvillimin e politikës së jashtme nisur nga zhvillimet e fundit në Francë dhe botën arabe.
Për të kuruar Ekstremizmin duhet kuptuar pse ndodh, ndaj dhe u ndalëm në konceptet psikologjike spjeguese mbi fenomenin.
Sigurisht, kemi dhe shumë për të diskutuar, nuk mund ti mbulonim me një emision të vetëm.
Në këtë emision morën pjesë të ftuarit:
Dr.Arben Ramkaj , Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar Elbasan,
Pro.Asoc .Dr.Rezarta Tahiraj ,Drejtore e Qendrës Kerkimore Shkencore per Kerkime dhe Studime ne Drejtesi dhe Ekonomi,
Hysni Skura ,Lektor në Departamentin e Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Beder ,
Dr.Manolita Hida , Psikologe,Shoqata për Shërbime Psiko Sociale “Të dëgjoj 366”