Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit

Politikat e parandalimit të pastrimit te parave
26 Janar, 2022
“Rehabilitimi dhe riintegrimi i anëtarëve të familjes së luftëtarëve të huaj terroristë:
2 Shkurt, 2022

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit

Sot është një ditë për të kujtuar, reflektuar dhe parë përpara.
Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit, Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar, Fondacioni Besa & Shalom dhe Instituti për Dialog Ndërfetar dhe Ndërkulturor ftuan një nga personalitetet më të rëndësishme të Këshillit Lidership Hebre Musliman, Rabin Lody B. van de Kamp. Shumë anëtarë të shoqërisë civile dhe personalitete shqiptarë të shquar morën pjesë në forum, duke përfshirë: Kryetari I Bashkise se Elbasanit,z. Gledian Llatja,znj Flutura Açka, Kryetare e Komisionit të edukimit dhe informimit të Kuvendit të Shqipërisë;z.Florenc Spaho deputet i parlamentit të Shqipërisë znj Alba Çela, Drejtore Ekzekutive e AIIS; Dr. Arben Ramkaj, Drejtor Ekzekutiv i Institutit për Dialog Ndërfetar dhe Ndërkulturor; znj Bruna Menalla, Përfaqësuese e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi. Kjo është një nga ngjarjet më të rëndësishme në Shqipëri, në nderim të viktimave të holokaustit. Nga ky forum, ne kuptuam se shumë nisma bashkëpunuese për të bashkuar grupe të ndryshme sot mund të na frymëzojnë. Kjo lidhje duhet të forcohet. Gjuha e urrejtjes dhe imazhet antisemite dhe islamofobe janë në rritje në politike në internet dhe në mediat sociale. Shumë përpjekje bashkëpunuese për të bashkuar grupe të ndryshme mund të na frymëzojnë sot e ne vashzhdim.