Konference e Qyteteve te Forta
24 Mars, 2021
TELEVIZIONI PROMOVON SESIONET
30 Mars, 2021

SESIONI Nr3 me GAZETARET

Ne kuader te projektit
RRISIM QENDRUESHMERINE NDAJ EKSTREMIZMIT PER NJE TE ARDHME ME TE SIGURTE me qellim ndërtimin e komuniteteve të sigurta dhe të qëndrueshme ndaj ekstremizmit të dhunshëm nëpërmjet aktivizimit të të rinjve në parandalimin dhe luftën ndaj tij u mbajt sot sesioni i 3 i diskutimit dhe informimit me gazetaret e Elbasanit . Kryesuar nga drejtuesi i projektit Sokol Lulgjuraj dhe me asistimin e kryetarit te UGSH Aleksandër Çipa dhe pedagogun e UE Aleksander Xhuvani, prof.Xhevdet Zekaj u diskutua për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm në Qarkun e Elbasanit . Ndërkohë për të krijuar nje mjedis sa më funksional dhe të sigurtë nevojitet nxitja e një fryme të re paqësore dhe bashkëpunimi jo vetëm në rrafshin fetar por edhe atë social e politik pasi studimet e fundit të disa organizatave joqeveritare tregojnë se gjuha e urrejtjes me qasje politike e partiake ka tejkaluar të gjithë llojet e ekstremizmave sidomos në këtë prag zgjedhjesh parlamentare në Shqipëri.
Ky Sesion perfundoi me miratimin e nje rezolute per te cilen do te angazhohen per zbatim unioni i gazetareve.
Kjo rezolute do te pasohet nga një mareveshje per te pranuar permiresimin e kodit te etikës dhe gjuhes se komunikinit
Nje rol te rendesishem luan edhe edukimi i cili duhet te jete ne kurikulat shkollore si nje burim per brezin e ri qe te mos zhvendosen ne ekstremizem te dhunshem nga keqinformimi dhe keqedukimi.
Për këtë qasje kontribojnë shumë aktore e organizma por duke parë forcën dhe mundësinë që ka media për të ndikuar pozitivisht në këtë drejtim e u pa e udhës dalja me këtë Rezolutë.