PROJEKTI IFATACH
17 Gusht, 2019
Dialog dhe Pajtim
23 Gusht, 2019

– Ne 11 dhe 12 Maj 2019 QBNF organizoi kampingun e parë fundjavor ne Korçë me grupin e familjeve Nderfetare ne kuader te zbatimit te Projektit IFATACH – Interfaith Families Together Against Chalanges – te mbeshtetur financiarisht nga NIWANA PEACE FOUNDATION te cilet i falenderojme plot mirnjohje.
Ne 2 Sesionet e Forumit Familjar Nderfetar, Famullitari i Kishes Katolike Don Emilio, Kryeprifti Ortodoks At Stavri Çipi, Pastori Ilir Isaraj dhe Myftiu i Korçes H. Ledion Çikalleshi, referuan mbi kendveshtrimet e religioneve per familjen si baza e patjetersueshme e shoqerise dhe ura qe na bashkon fort te gjitheve ne, ndersa te pranishmit bene pyetje, evidentuan sfidat dhe ofruan sugjerime konkrete per te forcuar jo vetem bashkepunimin mes tyre por shtrirjen dhe shperndarjen e tij edhe ne qytete te tjera.
Kampingu u kompletua me vizitat ne instucionet fetare dhe historike si edhe me bashkndarje kohe dhe bashkbisedime mes tyre ne ambiente kulturore dhe ne natyre.
Gjith ky aktivitet u fiksua ne celuloid nga telekronisti i mirenjohur Lirim Abazi te cilin e falenderojm per profesionalizmin dhe perkushtimin.

https://www.facebook.com/QendraNderFetareElbasan/photos/pcb.2131870100200290/2131867053533928/?type=3&theater