workshop i Rrjetit te Qyteteve të Forta (SCN) në Kirgistan

Konference mbi “Hapësirën qytetare, shprehjen dhe lirinë e besimit”
9 Dhjetor, 2021
Tryezë Bashkebisedimi – KUVENDI me OSHC
10 Dhjetor, 2021

workshop i Rrjetit te Qyteteve të Forta (SCN) në Kirgistan

Ne 9 Dhjetor 2021 z. Sokol Lulgjuraj, drejtor ekzekutiv i QBNF, mori pjese dhe referoi ne workshopin qe organizoi Rrjeti i Qyteteve të Forta (SCN) në Kirgistan në bashkëpunim me qytetin e Bishkek. Ky shkëmbim 3-ditor po mbështet partneritetet “qytet me qytet” në vend dhe nxjerr në pah praktikat e mira për parandalimin dhe luftimin e ekstremizmit të dhunshëm (P/CVE) që tashmë zbatohet dhe do të ketë lidhje të drejtpërdrejtë me qytetet pjesëmarrëse.
për me tepër, ky event 3-ditor siguroi mundësitë që përfaqësuesit e qytetit të mësojnë nga përvojat e aktorëve të shoqërisë civile në rajon dhe përfaqësuesit nga mbarë bota nga te cilet u perzgjodh edhe QBNF nga Elbasani si praktike pozitive per tu marre shembull.
Panellists:
– Mr. Kubanychbek Abakirov, Head of Analytics Department, State
Commission on Religious Affairs of the Kyrgyzstan Republic
– Mr. Mametbek Myrzabaev, Research Institute of Islamic Studies
– Mr. Sokol Lulgjuraj, Execurituve Director at Inter-religious Center of Elbasan, Albania
Në fund te prezantimit z. Sokol M. Lulgjuraj iu pergjigj pyetjeve te auditorit qe mbeten shume te kenaqur nga referimi dhe pervoja e QBNF.
Mund të jetë një imazh i 4 persona dhe teksti
Mund të jetë një imazh i 4 persona dhe teksti që thotë "REC Zoom Leave SOKOL LULGJURAJ QBNF Elbasan XHE jannat resort Unmute Stop Video Share Participants More"
Mund të jetë një imazh i 4 persona dhe teksti
Mund të jetë një imazh i 2 persona, syze dhe teksti që thotë "English English LESSO FROM LI Nanako Tamaru"