SESION KESHILLUES
23 Gusht, 2019
TAKIM KORDINUES TRIPALESH
23 Gusht, 2019

Më 22 gusht 2019, bota do të vëzhgojë për herë të parë ‘Ditën Ndërkombëtare përkujtimore të viktimave të akteve të dhunës bazuar në fe ose besim’. Pas një rritje të paparë të intolerancës dhe dhunës bazuar në fe ose besim kundër komuniteteve dhe individëve në mbarë botën, kjo Ditë Ndërkombëtare do të synojë të nderojë viktimat dhe të mbijetuarit që shpesh mbeten të harruar. Kjo ditë u vendos nga Anëtarët e Asamblesë së Përgjithshme të KB (shih rezolutën A / RES / 73/296 për më shumë informacion) në fillim të këtij viti për të dënuar pa mëdyshje dhunën e vazhdueshme dhe veprimet e terrorizmit që synojnë individët, përfshirë personat që i përkasin pakicave fetare, në baza ose në emër të fesë ose besimit.