Perkujtim i Dites Boterore Kunder Skllaverise

GEZUAR BAJRAMIN MOTMOTE!
21 Prill, 2023
DEKLERATE E QBNFE MBI ZGJEDHJET VENDORE
9 Maj, 2023

Perkujtim i Dites Boterore Kunder Skllaverise

Dr Arben Ramkaj mori pjese si dëgjues në vebinarin e organizuar për Ditën Ndërkombëtare për përkujtimin e viktimave të skllavërisë dhe tregtisë transatlantike të skllevërve me fokus Evropën.
Webinar i sotëm kujtoji viktimat e skllavërisë dhe tregtisë transatlantike të skllevërve, këtë herë me fokus në Evropë.
Në këtë webinar moren pjese panelistë dhe autoritete nga komunitete të ndryshme fetare.
Rev. Dr Peter Cruchley, drejtor i WCC i Komisionit për Misionin Botëror dhe Ungjillizimin (Moderator)
Heleen Zorgrader, Universiteti Protestant i Holandës,
Rev. Chris Kellerman, SJ, Autor i të gjitha shtypjet do të pushojnë: një histori e skllavërisë, abolicionimit dhe kishës katolike
Rt. Rev. Dr. David Walker, nënkryetar i Komisionerëve të Kishës, Kisha e Anglisë
Rev. Dr Susan Durber, presidente e WCC Europe
Ulrike La Gro, konsulente e Grupit Punues Federal Ekumenik për Azilin në Kishë, Gjermani.