“Salento -Shqipëri, Një Urë mes dy Brigjeve!”
15 Gusht, 2022
Bashke me Diversitet
1 Tetor, 2022
Konsorciumi Ndërkombetar i Organizatave me në krye International Foundation of Tolerance zhvilloi në datën 11 Shtator 22, në Pallatin e Kultures dhe Shkences në Dubai, Ceremoninë e ndarjes se Çmimit “Book for Peace 2022” në prani të aktivisteve dhe autoriteteve te ndryshme nga 70 vende te botës dhe Emirateve Arabe, i drejtuar dhe moderuar me përkushtim nga Dr. Abdulhamied Alromaithy, të cilin e falenderuan të gjithë të pranishmit.
Në Sesionin e Parë u dorëzuan Çertifikatat nga Prof. Antonio IMENEO, President dhe bashkëthemelues i Çmimit Ndërkombëtar BOOKS for PEACE, ku midis të vlerësuarve për veprintarinë dhe kontributin e tyre në shoqëri ishin edhe drejtuesit e QBNFE; Presidentit Dr. Arben Ramkaj dhe Drejtori Ekzekutiv z. Sokol Lulgjuraj si edhe presidentja e organizates Women Center Elbasan zj. Rudina Çollaku.
Pas nje programi të shkurtes artistik me kenge tradicionale arabe u zhvillua Sesioni i Dytë ku organizatorët shpërndanë titullin Ambasador Bokks for Peace, ku midis shume personaliteteve ky Çmim iu dha edhe Dr. Arben Ramkaj për kontributin e tij në promovimin e Vlerave morale Universale.
Në mbyllje të sesionit Z. Sokol Lulgjuraj i dorëzoi Dr. Abdulhamied Alromaithy Emblemen e QBNFE me motivacionin “Gur në Urën e Bashkëpunimit Ndër Fetar”.
Më pas të pranishmit vazhduan me darkë vëllazërore duke bashkëndarë mendimet, idetë dhe diçka nga kultura e vendeve të tyre me bashkbiseduesit.