AT JOSIF PAPAMIHALI QYTETAR NDERI I ELBASANIT

Dita Botërore e Lirisë së Fesë,
27 Tetor, 2021
“Ndikimi Akademik i Kombeve të Bashkuara”
10 Nëntor, 2021

AT JOSIF PAPAMIHALI QYTETAR NDERI I ELBASANIT

E Premte 5 Nëntor 2021
Në kuadër të 5-Vjetorit të Lumnimit të Martirëve të Kishës Katolike të dënuar nga regjimi komunist Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar, Bashkia dhe Këshilli Bashkiak Elbasan, Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit përkujtuan dhe nderuan figurën dhe kontributet e At Josif Papamihalit – Martir.
Mbremja nisi me Ekspoziten “Shekulli i Martirëve”, Platforma Europiane e Kujtesës dhe Ndërgjegjes, në bashkëpunim me Qendrën Memo, në Shqipëri ne Hollin e teatrit “Skampa”.
Me pas nisi Ceremonia Solemne e Nderimit nen moderimin e Z. Sokol Lulgjuraj, drejtor i QBNF Elbasan, i cili falenderoi te pranishmit dhe ftoi me rradhe kumtuesit sipas programit.
17:00 Fjalë e hapjes e dr. Arben Ramkaj, kryetar i Qendrës së Bashkëpunimit Ndërfetar Elbasan
17:05 Fjalë përshëndetëse e z. Gledian Llatja, Kryetar i Bashkisë Elbasan
Mund të jetë një imazh i një ose më shumë persona dhe njerëz në këmbë
17:10 Fjalë përshëndetëse e znj. Gentiana Sula, Kryetare e Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit.
17:15 Fjalë përshëndetëse nga Sh. T. Arkipeshkëv Luigi Bonazzi, Nunci Apostolik i Vatikanit në Shqipëri.
17:20 “Figura e At Josif Papamihalit”, prezantim i Prof. As. Dr. Zhulieta Kadilli, Universiteti i Elbasanit
17:30 “Kleri katolik shqiptar si imazhi simbol i perceptimit tё “armikut tё popullit” nga diktatura komuniste nё
Shqipëri”, – Dr. Gjon Boriçi, Instituti i Historisë, Akademia e Studimeve Albanologjike
17:40 Trashëgimia e At Josif Papamihalit, kërkimet e familjes,
z. Jak Sheldia, nip i At Josif Papamihalit.
17:50 Roli i Fesë dhe Klerikët e dënuar në komunizëm, – fjala nga përfaqësues të komuniteteve fetare në
Elbasan, Katolik, Mysliman, Ortodoks, Bektashi dhe Ungjillor.
18:10 Mbi nderimin e At Josif Papamihalit nga qyteti i lindjes, fjalë e z. Hektor Çiftja,
Kryetar i Këshillit Bashkiak Elbasan
18:15 Dorëzim i titullit të nderit familjarëve të At Josif Papamihalit nga Kryetari i Bashkisë, z. Gledian Llatja
18.20 Fjalë falenderuese z. Eduart Papamihali, nip i At Josif Papamihalit
Koktej
18:30 Vizitë në Kishën Shën Pjetri, Kishë Katolike e Ritit Bizantin shoqëruar nga Famullitari Don Giusepe Testa.
Falenderim fotoreporterit Lirim Abazi per fotot artistike qe na ben gjithmon.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=431366671694123&set=pcb.431367511694039
https://www.facebook.com/photo/?fbid=216363447274779&set=pcb.216361363941654
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=o3AfaaaWk7s&feature=share&fbclid=IwAR0s-24oGpTJUr_z3bonDyfusTiHRwmvq9S5mSPWRmqXAliYeXkdUnnX4zw
https://www.facebook.com/QendraNderFetareElbasan/videos/4333048980154886