Asamblesa I e Përgjithshme e Këshillit Global për Tolerancën dhe Paqen (GCTP)

MESAZHE KUPTIMPLOTE – MARSHIMI PAQES 20
12 Janar, 2020
Konferencë Përmbyllëse Projekti për Integrimin Evropian të Ballkanit Perëndimor
22 Janar, 2020

Asamblesa I e Përgjithshme e Këshillit Global për Tolerancën dhe Paqen (GCTP)

Kryetari i Qendrës së Bashkëpunimit NdërFetar Dr.Arben Ramkaj mori pjesë dhe përfaqesoi QBNFE në Asamblenë e Pare te përgjithshme të Këshillit Global për Tolerancën dhe Paqe të mbajtur në Akademinë e Shkencave te Lisbones në datat 16 dhe 17 Janar.

Takimi i parë i Asamblesë së Përgjithshme të Këshillit Global për Tolerancën dhe Paqen (GCTP) u mbajt në ndërtesën e Akademisë së Shkencave në Lisbonë në kryeqytetin portugez, Lisbonë. Në takim morën pjesë Presidenti i Këshillit Global për Tolerancën dhe Paqen, H.E. Ahmad bin Mohammad Aljarwan, Nënkryetari i Asamblesë Portugeze të Republikës Fernando Negrao, Presidenti i Akademisë së Shkencave të Lisbonës Carlos Salema, dhe një numër i madh i ambasadorëve të akredituar të shteteve dhe Vatikanit në Lisbonë, si dhe përfaqësues të KB dhe organizatave ndërkombëtare, si dhe të UNESCO-s dhe Aleancës së Qytetërimeve të Kombeve të Bashkuara (UNACO), si dhe një numër universitetesh dhe individësh që punojnë në fushat e tolerancës dhe paqes nga e gjithë bota.